Apple je nejcennější značkou na světě

Podle každoročního hodnocení společnosti Interbrand se Apple drží na prvním místě žebříčku nejcennějších značek na světě, ve kterém je před Googlem i Coca-Colou.

Apple se drží na vrcholu tohoto žebříčku už od roku 2013, kdy první místo sebral tehdy kralující Coca-Cole. Od té doby se Coca-Colu podařilo předběhnout pouze Googlu, který se tím dostal na druhé místo. Nicméně Coca-Cola je jedinou potravinovou firmou v první dvacítce, další je až její konkurent Pepsi na 24. místě. Této první dvacítce dominují technologické firmy jako Apple, Google, Microsoft či IBM. Hojně jsou zastoupené i automobilky a módní značky.

zebricekznacky

Od minulého roku stoupla hodnota značky Applu o celých 43 %, což je v celém žebříčku druhé nejvyšší procento. Lépe už se v tomto ohledu dařilo pouze Facebooku, jehož hodnota značky stoupla o 54 % a v žebříčku se tím dostal na 23. místo.

Hodnotu značky Applu nyní Interbrand vyčíslil na 170 miliard dolarů, díky čemuž má nyní Apple před druhým Googlem ohromný náskok 50 miliard dolarů. Applu v tomto nárůstu pomohlo především představení mnoha nových produktů jako veleúspěšné iPhony 6 a 6s, Apple Watch a iPad Pro.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *