První herní ovladač k nové Apple TV

Dánský výrobce počítačových periferií SteelSeries společně s Applem představili herní ovladač pro novou Apple TV 4. generace. Můžou být ohroženy současné herní konzole?

Ovladač ponese označení Nimbus a byl vyroben speciálně pro novou Apple TV. Není jasné, jak moc byl do vývoje zapojen Apple, nicméně kontroler je propagován přímo na jejich oficiálních stránkách, z čehož lze usoudit, že spolupráce obou firem byla výrazná.

Vzhledem je ovladač velmi podobný současným ovladačům pro PlayStation nebo Xbox. Na přední straně najdeme dvě ovládací páčky, 4 směrové tlačítka (D-pad) a klasické klávesy X, Y, A a B. Nahoře se nacházejí typické 4 tlačítka pro ovládání ukazováky. Na stránkách SteelSeries se lze dočíst, že tlačítka reagují na stlačení.

Pro nabíjení kontroloru se bude používat Applovský Lighting port a na jedno nabití by zařízení mělo vydržet až 40 hodin používání. Ovladač by měl být kompatibilní i s iPhony a iPady a bude k němu vydána aplikace, která mimo jiné umožní nalézt hry podporující právě tento ovladač. Zatím nejsou známy informace o ceně ani datu vydání, nicméně se počítá s tím, že bude vydán koncem října společně s novou Apple TV.

kontroler

features_pressure

Zdroj: idownloadblog.com

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *