Nová Apple TV představena na dnešní konferenci

Apple představil čtvrtou generaci své Apple TV. Dokáže zvrátit špatné prodeje?

Podle Applu je budoucnost televizí ve využívání aplikací. Podle toho bude také nová Apple TV vypadat. Dostane silnější hardware, podporu App Storu a jednoduchý development kit pro vývojáře aplikací. Ti můžou začít s vytvářením nových aplikací již dnes.

Několik aplikací bylo již na konferenci představeno. Jednalo se např. o aplikaci sloužící k nákupu oblečení GILT či nástroj umožňující sledovat několik sportovních utkání najednou. Došlo i na ukázku několika her, při kterých byly demonstrovány funkce nového ovladače. Ten obsahuje jen pár tlačítek, zato má v sobě zabudovaný gyroskop a akcelerometr – podobně jako ovladač Nintendo Wii – a navíc je celá jeho vrchní část dotyková. To, v kombinaci s přístupem do App Storu, který většinou obsahuje jednodušší hříčky, naznačuje, že jakožto herní konzole chce Apple TV konkurovat spíš výše zmíněnému Wii než PlayStationu/Xboxu.

Nový je i operační systém. Nese označení tvOS a dokáže plně využít dotykového ovladače. Také značně spoléhá na inteligenci Siri – možná i proto Apple nedávno najmul nové specialisty v oblasti umělé inteligence. Siri dokáže např. efektivně vyhledávat v databázi filmů a seriálů. Zde ale nastává zásadní problém. Apple TV využívá zahraničních streamovacích služeb jako Netflix či Hulu, které v České Republice zatím nejsou dostupné. Díky tomu je u nás Apple TV v podstatě poloviční.

Konektory byly omezeny na minimum a na zařízení najdete pouze HDMI pro připojení do televize, Ethernet pro připojení k internetu a napájecí konektor pro zajištění toku elektřiny. Apple TV se bude prodávat ve 32GB a 64GB verzi, cena bude 149, resp. 199 dolarů. Do obchodů přijde na konci října.

IMG_0695      IMG_0690

IMG_0703  IMG_0698  IMG_0700  IMG_0696

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *