Jak získat funkci 3D Touch a Live Photos bez iPhonu 6s

S představením nového iPhonu 6s a 6s Plus v minulém měsíci Apple předvedl několik nových funkcí, které jsou exkluzivně jen pro nejnovější hardware iPhonů. Avšak stejně jako v minulých letech, nedávné vydání jailbreaku pro iOS 9 umožnil některé z těchto funkcí aktivovat na starších zařízení bez vyžadování nového iPhonu.

Ačkoliv nebudete mít možnost využít například vyšší výkon, který umožňuje nový čip A9 nebo možnost natáčení videí ve 4K, budete moci získat pár vymožeností na bázi softwaru.

live-photos2

3D Touch zkratky

Nebudete sice mít možnost využívat všechny funkce 3D Touch kvůli nedostatku síly citlivosti displeje na starších iPhonech, ale pořád můžete mít možnost využít výhodu zkratek na Hlavní stránce. Nový, bezplatný tweak nazvaný Forcy vám umožní přejíždět po ikonách na hlavní stránce pro přístup k jejich 3D Touch menu.

Forcy byl dokonce dnes updatovaný s novým nastavením, které vám umožní přepínat mezi gesty dlouhým stisknutím. Pokud tak učiníte, bude vám umožněno přejet po aplikacích pro přístup k pohybujícím se ikonám pro přemístění či vymazání. Byla také dodána volba k umožnění vibrací nebo hmatové odezvě.

live-photos3

Live Photos

K jednoduché aktivaci Live Photos funkci můžete použít populární a univerzální tweak s názvem Flex. Flex vám umožní stáhnout jednoduché, ale výkonné záplaty. Jednou ze záplat ve Fotoaparátu dostupné pro iOS 9+ budete moci povolit Live Photos na starších zařízeních.

Když aktivujete záplatu, budete moci najít tlačítko Live Photos nahoře v aplikaci Fotoaparát. Zapnutím této funkce budete mít umožněno fotografovat stejně jako v nových iPhonech 6s a 6s Plus, ovšem jen s kvalitou vašeho fotoaparátu. K přehrání dané části videa musíte dlouze stisknout obrázek, síla není vyžadovaná.

Druhá možnost pro umožnění této funkce je EnableLivePhotos. Tento tweak je méně všestranný než Flex. EnableLivePhotos funguje v aplikace Fotoaparát bez jakýchkoliv problémů.

Flex je k dostání na BigBoss repo za 3.99 dolarů. EnableLivePhotos je zdarma.

Zdroj: 9to5mac

This article has 2 comments

  1. Maty Reply

    Chci se zeptat kdy bude tato apk. dostupná ke stažení? Zatím jsem ji nenašel.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *