U iPhonu 8 bude Touch ID nahrazeno rozpoznáváním obličeje

Podle webu Bloomberg odstraní Apple u nadcházejícího iPhonu 8 čtečku otisků prstů a nahradí ji technologií pro rozpoznávání obličeje.

O poloze Touch ID se u nadcházejícího iPhonu 8 diskutuje již dlouho. Přes celou přední stranu totiž bude roztažený displej, takže na čtečku tam již nezbude místo. Dosud se spekulovalo o dvou variantách – buď by byla čtečka umístěná na zadní straně nebo by byla integrovaná přímo v displeji. Apple se podle všeho přikláněl spíše k druhé variantě, ale vypadá to, že výroba zařízení se čtečkou integrovanou v displeji by byla příliš náročná, což by byl při produkci desítek milionů iPhonů zásadní problém.

Podle webu Bloomberg ale Apple nakonec testuje úplně jiný přístup. Touch ID by mělo být úplně odstraněno a mělo by být nahrazeno technologií rozpoznávání obličeje. To by bylo možné díky speciálním 3D senzorům, o kterých se již v minulosti také mnohokrát v souvislosti s novým iPhonem mluvilo.

Kromě toho by podle Bloombergu měl iPhone 8 přinést i další hardwarové novinky. Zmíněna je technologie ProMotion, která již byla představena u nových iPadů a díky které má displej mnohem vyšší obnovovací frekvenci a působí tak mnohem plynuleji např. při skrolování. Kromě toho je zmíněn nový procesor Neural Engine, který by se staral o úlohy spojené s umělou inteligencí – např. rozpoznávání obrazu, predikce textu a chod Siri.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *