Letošní iPhone bude mít snímač otisků prstů zabudovaný v displeji

Další zpráva potvrzuje, že letošní iPhone 8 bude mít Touch ID integrované přímo v displeji. Poprvé je zmíněna i konkrétní technologie.

O tom informoval deník Economic Daily News. Podle něj bude iPhone 8 používat novou technologii optického čtení otisků prstů. Díky němu bude možné integrovat Touch ID přímo do displeje, což bude i nadcházejícího iPhonu nutná podmínka, protože ten bude mít displej roztažený přes celou přední stranu. Je otázka, v jakém množství bude Apple schopný zařízení s touto technologií vyrábět a jak bude ovlivněno jeho uvedení do obchodů – podle některých zpráv má Apple právě kvůli Touch ID výrobní problémy a letošní iPhone 8 by kvůli tomu mohl být v prodeji až na přelomu listopadu a prosince.

Dále byly potvrzeny i další nové technologie – např. „neviditelné“ infračervené senzory, které umožní pokročilejší funkce pro kameru. Také poměr stran má být u iPhonu 8 změněn z 16:9 na 18,5:9. Nové místo v dolní části displeje bude pravděpodobně dedikované pro tzv. funkční oblast, jejíž součástí bude také virtuální domovské tlačítko.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *