Autoři Siri vyvíjejí nového osobního asistenta jménem „Viv“

Lidé, kteří kdysi na iOS vyvinuli populárního osobního asistenta Siri, právě pracují na novém projektu. Deník The Washington Post uvádí, že připravují umělou inteligenci nazvanou „Viv“, která zvládne mnohem víc věcí, než kterákoli jiná dostupná na trhu.

Siri původně vytvořili Dag Kittlaus a Adam Cheyer. Oba dva nyní pracují na Viv. Z Applu odešli kvůli neshodám ohledně směřování a funkcionalitě Siri.

Viv je údajně to, co Kittlaus a Cheyer původně zamýšleli s Siri. Na technologii začali pracovat již v roce 2003, dříve, než na Siri. Viv má zvládnout řadu věcí, co osobní asistent Applu ne. The Washington Post uvádí příklad, kdy si člověk může objednat pizzu, aniž by si k tomu musel stahovat speciální aplikaci.

Viv totiž pracuje díky široké a komplexní integraci mnoha aplikací třetích stran. A umí toho mnohem více, než jen objednat pizzu.

Zajímavé je, že většina těchto funkcí v Siri byla, ale pak je Apple zjednodušil. Autoři původně zamýšleli, že s ní „změní mobilní průmysl“, jenže Apple z Siri udělal „chytrého kámoše na pokec“. Siri se při svém představení mohla chlubit integrací 42 služeb.

Uvidíme, jaký bude Viv. Již se jej snažil koupit Facebook a Google. Žádný z těchto plánů však nevyšel. Technologie bude oficiálně představena příští týden na tiskové konferenci.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *