Čínský Steve Jobs tvrdí, že Apple neinovuje dostatečně

Čínský miliardář Jia Yueting, jehož společnost LeEco nabízí celý ekosystém video streamovacích služeb, elektro aut, televizí a smartphonů, se položil do Applu – společnost prý málo inovuje a tím škodí Číně.

„Jakožto lídr trhu by Apple měl vyvíjet mnohem lepší produkty,“ řekl. „iPhone vydržel být skvělý pět let (od svého představení v roce 2008) ale nyní je jeho koncept už zastaralý.“

LeEco je první společnost na světě, co ve svém smartphonu zrušila 3.5mm jack na sluchátka. Tím předběhla Apple, který měl krok představit v iPhonu 7 jako velkou novinku.

Jia Yuenting ve svém prvním mezinárodním rozhovoru pro CNBC také sdělil, že Apple v Číně ztrácí, protože jeho produkty a nápady začínají být zastavatelé.

„Věříme, že příští generace mobilních zařízení bude více otevřená a více podporující ekosystém, ne uzavřená,“ pokračoval. „Bohužel, dominance Applu a jeho rigidnost zbrzdila inovování v mobilním průmyslu.“

Navzdory tomu, že si miliardář myslí, že Číňani o produkty Applu ztrácí zájem, se nejnovější iPhone SE prodává nejlépe právě v Číně.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *