Úspěch iPhonu 8 závisí z velké části na tom, jak se mu bude dařit v Číně

Podle analytiků bude úspěch nadcházejícího iPhonu 8 z velké části záviset na tom, jak se mu bude prodejně dařit v Číně.

Čína je v současnosti zemí s největším počtem smartphonů a jedná se tedy o extrémně důležitý trh. Pro Apple je tato země druhým nejdůležitějším trhem po tom americkém. Nicméně poslední dobou se v Číně Applu nedaří – příjmy z této oblasti mu tento rok klesly o 13 %, což tvoří dvojnásobný pokles oproti roku minulému. Tržní podíl spadl ze 13 % na 10 %.

Největší výzvou pro Apple je na tomto trhu služba WeChat. Původně se jednalo o chatovací službu a sociální síť, nicméně časem se rozrostla na plnohodnotný ekosystém. Tamější obyvatelé přes něj používají mobilní platby, volají si přes něj taxíky, streamují videa i mnohem více. Pokud používáte na veškerou aktivitu jedinou platformu, tak není úplně důležité, jakou značku smartphonu máte.

Apple se ale snaží čínskému trhu přizpůsobovat. Příkladem může být nativní schopnost fotoaparátu číst QR kódy, představená v iOS 11. V našich končinách se nejedná až o tolik důležitou funkci, nicméně v Číně se právě kvůli platformě WeChat, která tento typ kódů využívá, jedná o extrémně důležitou vlastnost.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *