Američtí zákazníci kupují iPhony hlavně od operátorů

Zákazníci v USA dávají při koupi nového iPhonu přednost svému operátorovi před oficiálními Apple Story. To je pro Apple nevýhodné.

Zpráva pochází od společnosti Consumer Intelligence Research Partners a informoval o ní deník The Wall Street Journal. Pouze 11 % zákazníků z USA si koupila svůj iPhone přímo od Applu – ať už z Apple Storu či z oficiálních internetových stránek společnosti. Přitom ještě před dvěma lety to bylo 16 % zákazníků.

Většina zákazníků kupuje iPhone přes svého operátora – 76 %. Důvodem je hlavně to, že iPhony jsou při podepsání závazku s operátorem dotované a tedy levnější. Nicméně Apple nyní spustil svůj vlastní finanční program pro iPhony, takže je možné, že se situace v blízké době změní. Pro zajímavost – v USA jsou hlavními operátory AT&T, Verizon, Sprint a T-Mobile.

Zbylých 13 % amerických zákazníků kupuje iPhone u autorizovaných resellerů, to jsou v USA hlavně velkoobchodní řetězce Walmart, Targer a Best Buy.

Pro Apple by bylo nejvýhodnější, kdyby většina iPhonů byla zakoupena přímo u něj, protože tam můžou školení zaměstnanci společnosti zkoušet prodat i další služby Applu, např. vylepšenou zákaznickou podporu AppleCare.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *