Jak poznat falešný Lightning kabel?

Když si koupíte nový iPhone, iPod touch nebo iPad, bude k němu Lightning to USB kabel, s kterým budete své zařízení nabíjet. Ale co když ho ztratíte nebo se vám rozbije? Pak si budete muset dát zatracený pozor, kde si koupíte nový.

On totiž Lightning kabel stojí poměrně dost a řada výrobců ho prodává i za čtvrtinu ceny, což lidi láká. Ale má to háček. Tyto levné kabely nemusí být pro vaše zařízení to nejlepší. Dost často ho dokážou i seriózně poškodit. Ohrožená je zejména baterie zařízení a je zaznamenána i řada případů, kdy celý přístroj při použití s necertifikovaným kabelem vzplanul. Také obvykle nabíjejí pomaleji.

Ovšem ne všechny kabely zakoupeny mimo Apple jsou špatné. Obvykle nesou označení Made for iPhone – Mfi, čímž poznáte, že jsou certifikované a tedy bezpečné. Nicméně existují i společnosti, které toto označení falšují. Takže nakonec nezbývá nic jiného, než kabel detailně prohlédnout a zjistit, zda je pravý či ne.

mfi

První znak, který říká, že je něco špatně, je pokud se v jednom balení nachází více jak jeden kabel. Takhle prostě Apple kabely neposkytuje. Dále by na balení mělo být uvedeno: “Designed by Apple in California” následováno jednou z těchto vět: “Assembled in China,” “Assembed in Vietnam,” nebo “Indústria Brasileira”, za čímž bude 12 číselný kód.

Samotný kabel můžete porovnat podle těchto fotek:

Screen-Shot-2016-04-04-at-2.13.55-AM Screen-Shot-2016-04-04-at-2.20.57-AM

Jak jsem již uvedla, ne všechny Lightning kabely jiné značky než od Applu jsou automaticky špatné, je ale třeba být na pozoru. Osobně si myslím, že vlastní-li člověk zařízení za 20 000, pak by neměl mít problém s tím, koupit si občas kabel za 800 přímo od Applu. Jedině tak bude mít jistotu, že je 100% bezpečný.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *