watchOS 2.2 je dostupný je stažení

Vedle velkého softwarového updatu pro iPhone, iPad a iPod touch, iOS 9.3, včera vyšel i nový systémový update pro Apple Watch. Není tak zásadní jako ostatní updaty, ale i tak přináší pár zajímavých funkcí.

Několik Apple Watch k jednomu iPhonu

Jednou z nich je možnost spárování několika Apple Watch k jedinému iPhonu. Ta se bude hodit zejména lidem, kteří vlastní více než jedny hodinky, například jedny pro sport a jedny pro formálnější záležitosti.  Hodí se i vývojářům, kteří budou chtít pomocí jednoho iPhonu svojí aplikaci vyzkoušet na několika Apple Watch. Při přepínání hodinek člověk nemusí nic přenastavovat, aplikace Watch to pozná sama. Jedinou podmínkou je, aby iPhone jel na iOS 9.3.

Předělané Mapy

Aplikace Mapy je zcela předělaná a získala nové funkce. Například Hledání lze nyní normálně nakliknout, není třeba Force Touch akce a pro přepínání mezi standardními a tranzitními cestami je nyní nový čudlík. Ale hlavně Mapy ve watchOS 2.2 dostaly funkci Nearby, která vám umožňuje listovat nejrůznějšími zajímavými body v okolí. Databázi těchto bodů poskytl Yelp. Jsou rozdělené do několika kategorií – Jídlo, Pití, Nákupy, Zábava, Zdraví apod.

watchOS-2.2-Maps-Apple-Watch-screenshot-003

Dostupnost

watchOS 2.2 vyžaduje hodinky Apple Watch a iPhone s iOS 9.3 nebo pozdějším. Stáhnete si ho tak, že na iPhonu kliknete na aplikaci Watch a My Watch – General – Software Update a poté budete následovat instrukce na obrazovce. Baterie Apple Watch musí mít minimálně 50%.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *