tvOS 9.2 je tady!

tvOS 9.2, update pro operační systém nejnovější generace Apple TV, je nyní dostupný je stažení. Nový systém je spolu s iOS 9.3, OS X El Capitan 10.11.4 a watchOS 2.2 velmi zajímavou aktualizací, která přináší několik cool funkcí.

tvOS 9.2 totiž vyplňuje resty, které měla první verze. To znamená, že systém konečně podporuje připojení bezdrátových klávesnic, hledání v App Storu pomocí Siri, složky na domovské stránce, podporuje Live Photos a mnoho dalšího.

Nový přepínač aplikací

Původní přepínač aplikací v tvOS fungovat tak, že se dvakrát kliklo na domovské tlačítko na Siri Remote a zobrazil se horizontální seznam spuštěných aplikací. Nyní to působí více jako na iOS, objeví se list náhledů aplikací, který můžete postupně listovat. Prostě přesně jak na iOS. 

tvOS-9.2-beta-1-App-Switcher

Vyhledávání v App Storu pomocí vašeho hlasu

Jednou se zásadních chybějících funkcí původního tvOS byla neschopnost Siri vyhledávat aplikace v App Storu. Člověk to musel dělat ručně, nemohl pomocí hlasu. Nyní můžete Siri říct „Search for Temple Run 2 in the App Store“ a systém vás vezme přímo na kartu této populární hry. Pokud najde několik výsledků, stačí jeden odkliknout. Vyhledávat můžete i například pomocí konkrétního vývojáře.

tvOS-9.2-search-app-store-Apple-TV-screenshot-001

Diktování pomocí Siri

Díky diktování, funkci dostupné na iPhonu, iPodu, iPadu, Apple Watch a Macu, nyní můžete text do textových polí diktovat. Jeho nastavení najdete v Settings → General → Dictation. Používá se tak, že zmáčknete na ovladači Siri tlačítko a začnete diktovat text. Funkce se hodí, když nemáte po ruce přídavnou klávesnici.

Apple-TV-Dictation-Siri-Remote

Složky na aplikace

Jedna z věcí, která fakt chyběla, byla možnost zorganizovat si na ploše své aplikace. To teď lze a funguje to přesně jako na iOS, takže si myslím, že není třeba více popisovat.

tvOS-9.2-beta-1-Folders

Bezdrátové klávesnice

Další z funkcí, která těžce chyběla, je možnost připojení bezdrátových klávesnic. Nyní je připojíte skrze Settings → Remotes and Devices → Bluetooth. Klávesnici pak můžete používat k jakémukoli psaní, jak v systému, tak v aplikacích.

tvOS-9.2-beta-1-Bluetooth-Keyboard

Dostupnost

Update stáhnete takto – jděte do Settings → System → Software Update a klikněte na Check for Updates. Následně stačí následovat pokyny na obrazovce.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *