Vychází pátá beta verze tvOS 9.2

Apple dnes představil pátou vývojářskou verzi tvOS 9.2. I tento nový operační systém pro Apple TV 4. generace se tedy blíží k vydání své další stabilní verze.

Nová beta tvOS 9.2 přichází týden po čtvrté vývojářské verzi a více než měsíc po vydání poslední stabilní verze, čili tvOS 9.1.1. tvOS je v testování od 11. ledna, podobně jako ostatní operační systémy Applu.

Vývojářské verze tvOS je složitější stáhnout, minimálně oproti iOS a OS X. Apple TV se musí připojit k počítači kabelem USB-C – USB-A a až poté je možná operační systém stáhnout a nainstalovat pomocí iTunes nebo Apple Configurator. Výjimku tvoří uživatelé, kteří již mají vývojářskou verzi nainstalovanou, ti si update mohou stáhnout klasickou cestou.

tvOS verze 9.2 je poměrně rozsáhlou aktualizací a přináší spoustu nových funkcí. Jedná se např. o podporu Bluetooth klávesnic nebo rozdělení aplikací do složek na domovské stránce. Aktualizace firmwaru je dostupná i pro ovladač Siri Remote, která mimo jiné vylepšuje přesnost pohybového senzoru.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *