Apple plánuje 5,8palcový iPhone s OLED displejem na rok 2017/2018

O tom, že iPhone bude v budoucnu u svého displeje využívat technologii OLED, se mluví již delší dobu. Web Digitimes nyní tuto informaci upřesňuje – a dokonce zmiňuje i velikost displeje, který bude údajně ještě větší, než u současného iPhonu 6/6s Plus.

Podle zpráv z minulého týdne měl být iPhone s OLED displejem představen v roce 2017. Zmíněný web rozšiřuje možné datum vydání i na rok 2018 a navíc přidává i informaci o tom, že se bude jednat o dosud největší iPhone s displejem o velikosti 5,8 palce. Současný iPhne 6/6s Plus má přitom displej o velikosti 5,5 palce.

Zatím se mluví o třech možných dodavatelích těchto displejů pro Apple – Samsung Display, LG Display a Japan Display. Samsung údajně již prototyp displeje Applu k testování poskytl a dokonce se hovořilo i o tom, že by mohl být zahnutý. Pravděpodobné je ale i LG, které v současnosti poskytuje Applu OLED displeje pro Apple Watch.

Samsung a LG pravděpodobně zahájí hromadnou produkci OLED displejů v roce 2017, Japan Display rok poté. Během prvního roku prodeje tohoto 5,8palcového iPhonu se počítá s 50 miliony dodanými OLED displeji.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *