iPhony budou mít OLED displej v roce 2018

Apple začne v iPhonech používat místo LCD displejů vylepšené OLED v roce 2018. Uvedl to server Nikkei Asian Review. Momentálně firma používá OLED jen při výrobě Apple Watch, u iPhonů a iPadů zůstává u starších LCD displejů.

OLED má lepší kontrast a mnohem plnější úrovně černé barvy. Displej navíc ozařuje jen zobrazenou barvu, čímž je energeticky mnohem úspornější.

Nikkei tvrdí, že Apple svým dodavatelům oznámil termín přesunutí na OLED rok 2018, ale dodává, že zpočátku se očekává produkce obou typů zároveň. To proto, že produkce OLED displejů je problematická. Zpráva také uvádí, že Apple momentálně zkoumá, jaká je trvanlivost takových displejů.

Jako s primárními výrobci OLED displejů pro iPhony se počítá se Samsungem a LG.

Zpráva potvrzuje nedávné odhady analytika Ming-Chi Kuoa, který uvedl, že Apple na OLED displeje v následujících dvou letech nepřejde. Navíc dodavatel Applu Foxconn investoval 4 miliardy do nové továrny na LCD displeje, což Applu brání dělat nějaké posuny v brzké době.

Vzhledem k postupu Applu představovat nový iPhone každý rok, se předpokládá, že OLED displej by mohl obsahovat nejdřív iPhone 8 nebo iPhone 8s.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *