Tim Cook by mohl jít do vězení

Server Quartz zveřejnil úvahu nad možným výsledkem sporu Apple vs. FBI. Píše, že někteří experti jsou přesvědčení, že Tim Cook osobně by mohl být shledán vinným z maření soudního rozhodnutí a jít do vězení.

Obhájce Peter Fu dodává, že tento scénář by nastal jen v případě, že by spor šel k Nejvyššímu soudu, Apple prohrál a stále odmítal spolupracovat.

Stephen Vladeck, expert na bezpečností zákony z American University ovšem nesouhlasí. „Apple jako korporace, ne Tim Cook osobně je potenciálně odpovědný za celou situaci“.

Všichni se nicméně shodují na dvou věcech. První, že Apple je v bezpečí do té doby, dokud zpochybňuje legitimitu samotného případu. Druhá, že pokud by Apple odporoval rozhodnutí Nejvyššího soudu, čelil by podstatným pokutám.

Například firmě Yahoo bylo vyhrožováno pokutou 250 000 dolarů za každý den, který odporovala soudnímu příkazu. Denní částka by se zdvojnásobila za každý pokračující týden.

Apple je společnost, která dodržuje zákony, není proto pravděpodobné, že by k něčemu takovému došlo. Nejspíš by udělala to, co se po ní žádá. Nicméně server The Economist dodává, že krátkodobý pobyt Tima Cooka za mřížemi by byl pro společnost neuvěřitelné PR vítězství.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *