iPad Pro měl být původně méně výkonný než iPhone 6s

Ředitel výroby čipů Applu prozradil, že iPad Pro byl vydán se zpožděním a díky tomu se mohlo stát dokonce i to, že by byl méně výkonný než iPhone 6s.

„Původně měl iPad Pro obsahovat čip A8X, který je použitý v iPadu Air 2. Nicméně odložení tohoto iPadu na podzim 2015 znamenalo, že bude představen společně s iPhonem 6s, který už měl běžet na novějším a rychlejším čipu A9. Oproti novému iPhonu by iPad Pro vypadal slabě a proto byl započat vývoj čipu A9X, na kterém nakonec nejnovější iPad běží a který patří u mobilních zařízení mezi absolutní špičku,“ prozradil Johny Srouji, zmíněný ředitel výroby čipů.

V rozhovoru zaznělo ještě několik dalších zajímavých věcí. Úplně první iPhone nebyl tak výkonný, jak Apple původně doufal – měl slabý procesor, neměl přední kameru, podporoval pouze datové sítě 2G a měl slabou výdrž baterie. Důvodem bylo to, že Apple původní iPhone pouze skládal z dodaných komponent – jednou z těchto komponent byl čip od Samsungu, který korejská společnost používala v DVD přehrávačích.

To bylo hlavním důvodem, proč Steve Jobs spolu se svými spolupracovníky rozhodl, že si Apple začne navrhovat vlastní čipy.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. Estera Noémi Reply

    na to že to je table myslím si že to stačí

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *