Kate Winslet získala cenu BAFTA za film Steve Jobs

Kate Winslet získala další ocenění za její roli Apple PR guru Johanny Hoffman ve filmu Steve Jobs na včerejším předávání cen Britské akademie filmového a televizního umění BAFTA.

Její výhra byla jediným proměněným oceněním pro film, jenž byl nominovaný ještě na „Nejlepší adaptovaný scénář“ pro Aarona Sorkina a „Nejlepšího herce v hlavní roli“ pro Michaela Fassbendera. Cenu za adaptovaný scénář obdržel film The Big Short a za herce v hlavní roli Leonardo DiCaprio za film The Revenant.

Kate Winslet cenu okomentovala slovy: „Jsem velmi dojata. Danny Boyle, bylo úžasné s tebou spolupracovat. Díky, že jsi mě obsadil, když jsi nemusel. Michaele Fassbendere, ty jsi nás tím celým provedl, nevím, jak to děláš, ale jsi naprosto brilantní herec. Také bych chtěla zmínit ženu, skutečnou Johannu Hoffman, která byla oddanou kamarádkou Steva Jobse.“

Winslet nakonec dodala, že Hoffman jí pomáhala připravit se na roli tím, že ji vyprávěla „úžasné příběhy“ o jejích společných chvílích se Stevem.

Nejedná se o první cenu, kterou Kate Winslet za její roli v divácky neúspěšném filmu Steve Jobs obdržela. Získala také Zlatý glóbus a nominaci na Oscara.

Uvidíme, zda se jí nominace pořadí proměnit v cenu.

zdroj: cultofmac

This article has 2 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *