Cena iPhonu 8 údajně může být i 33 tisíc korun

Zpráva společnosti Fast Company přináší nové informace o nacházejícím iPhonu 8. Zmíněna je např. cena tohoto zařízení, která může být i 33 tisíc korun.

iPhone 8 bude přestaven ke příležitosti desetiletého výročí tohoto zařízení a již nyní jsou očekávání od něj vysoká. Hovoří se např. o bezdrátovém nabíjení či zahnutém OLED displeji přes celou přední stranu. Zatím ale ještě nikdo nepřišel s informací o ceně nadcházejícího iPhonu – tedy až do teď. Nejmenovaný zdroj blízký vedení Applu tvrdí, že americká cena iPhonu 8 s velmi vysokou pravděpodobností bude přesahovat 1000 dolarů. Cena současného iPhonu 7 se pohybuje od 649 dolarů do 969 dolarů, takže se tato informace jeví jako možná.

Otázkou zůstává, jaká bude cena pro náš trh. Již v současnosti je u nás cena nejvyššího modelu iPhonu 31 390 korun, což je v přepočtu více než zmíněných tisíc dolarů. Důvodem rozdílných cen jsou především daně, které jsou u nás vyšší. Odhaduje se tedy, že česká cena iPhonu 8 by se mohla vyšplhat i na 33 tisíc korun. Nicméně očekává se ukončení intervencí ČNB, což bude znamenat posílení koruny, které by mohlo cenu iPhonu naopak snížit.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *