Apple považuje soudní spor se Samsungem za uzavřený

Apple požádal americky vrchní soud, aby nevyslyšel nové stížnosti Samsungu ohledně „patentových válek“ a celý proces uzavřel. Jsou podle vás patenty dobrá věc nebo zbytečně zpomalují technologický pokrok?

Nejdříve si připomeneme, o co se vlastně jedná. Soudní spor začal v roce 2012, kdy se společnost Apple a Samsung navzájem zažalovaly za porušení desítek různých patentů. Až nedávno soud rozhodl, že Apple je v právu a nařídil Samsungu zaplacení nemalé částky – více než půl miliardy dolarů. To se Samsungu samozřejmě nelíbí a zkouší se z povinnosti různými způsoby vykroutit.

Samsung tedy vzal případ k americkému vrchnímu soudu a žádá o nové slyšení. Na to Apple zareagoval tím, že odeslal zmíněnému vrchnímu soudu žádost o to, aby slyšení odmítl, protože výsledek soudu již byl stanoven a podle společnosti není důvod se sporem znovu zaobírat. Na to zase reagoval Samsung tím, že pokud vrchní soud nezakročí, bude tím poškozena celá technologická komunita.

Nezbývá nám tedy nic jiného než čekat, jestli bude celý spor zase otevřen. Samsung již Applu stanovenou částku zaplatil, ale vrchní soud má pravomoc nařídit Applu, aby jí konkurentovi zase vrátil.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. Martin Reply

    Těžko říct, jestli je to zbytečné, každopádně tyhle spory stojí spousty peněz a vždy si najdou cestu, jak okopírovat požadovanou věc. I když by patent nebyl, ti co mají Apple ho budou mít nadále 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *