Apple požaduje po Samsungu dalších 178 milionů dolarů

Apple sype další sůl do rány Samsungu. K původní více než půl miliardě dolarů, kterou musí korejská společnost Applu po prohraném soudu zaplatit, požaduje dalších 178 milionů dolarů.

Zmíněný soudní spor se týká desítek různých patentů obou společností a táhne se již od roku 2012. Nedávno soud po letech konečně rozhodl, že Apple je v právu a Samsung mu musí zaplatit 548 milionů dolarů. Samozřejmě se bavíme o společnostech, jejichž roční obraty se pohybují v astronomických číslech, nicméně více než půl miliardy dolarů už není ani pro tyto technologické giganty zanedbatelná částka. Proto se Samsung zkouší vyvléct z povinnosti zmíněnou sumu Applu zaplatit.

Gigant ze Sillicon Valley na to jde jinak. Najmutý právní specialista po analýze usoudil, že Apple má od Samsungu dostat kvůli porušení dalších patentů ještě dalších 178 milionů dolarů. Nicméně oficiálně o tuto částku ještě společnost nezažádala, takže stanovisko Samsungu zatím neznáme. Pravděpodobně se ale bude bránit.

Vztah Samsungu a Applu je komplikovaný. Na jedné straně spolu společnosti soudně válčí, na druhé spolupracují. Samsung vyráběl pro Apple např. přibližně polovinu nových čipů pro iPhone – i když to se má u příštího modelu údajně změnit – a podle některých zpráv je mezi společnostmi na spadnutí i dohoda o dodávání OLED displejů pro některé produkty Applu.

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 1 comments

  1. prof.snake Reply

    Samsung uz tusi, ze se za par let stane druhoradym vyrobcem. Nahradi ho cinska konkurence jako Huawei nebo Xiaomi,

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *