Apple se chystá využít zrušení sankcí proti Íránu

Spojené státy a Evropská unie v sobotu oznámily, že ruší sankce proti Íránu. Mezinárodní agentura pro atomovou energii totiž dospěla k závěru, že země splnila veškeré požadavky dohody ohledně jejich jaderného programu. To je skvělá příležitost pro Apple.

Írán je se svými 77 miliony obyvatel pro Apple atraktivní trh. Většina populace je relativně mladá, 42% lidí je méně než 25 let a v zemi je poměrně velká střední třída. I přes konflikty se Západem jsou zde západní značky velice oblíbené. Konktrétně Samsung je zde populární a to chce Apple změnit. Již v roce 2014 firma oznámila, že komunikuje s íránskými distributory a hledá cestu, jak do země výrobky dostat, ale k žádné dohodě nedošlo. Nyní, díky zrušení sankcí, může konečně do země vstoupit naplno.

„Ministerstvo financí uvedlo, že jakmile bude dohoda splněna, dovolí dceřiných společnostem amerických firem prozkoumat obchodní příležitosti v Íránu,“ píše Investors.com.

Server dále píše: „Írán má relativně mladé, technologicky vzdělané zákazníky, které západní značky jako Apple zajímají. Již teď se tato firma v zemi těší popularitě.“

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *