Apple má navrch nad Samsungem více něž kdykoliv předtím

Analytici se shodují, že Apple má v současnosti nad Samsungem navrch více než kdykoliv v historii. Blíží se konec korejského giganta?

Apple a Samsung jsou hlavními konkurenty již mnoho let, mimo jiné tyto společnosti vedou rozsáhlé soudní spory a neustálý boj o zákazníky. Analytik Brian White ze společnosti Drexel Hamilton tvrdí, že Apple v současnosti poráží Samsung tak, jako nikdy předtím.

Jako odůvodnění pro své tvrzení vyjmenoval analytik spoustu věcí. Tím hlavním důvodem je samozřejmě debakl s vybuchující baterií u Galaxy Note 7, který stál společnost nejen mnoho peněz, ale i reputaci a zákazníky. To ale není zdaleka vše. Nedávno byl zatčen viceprezident Samsungu, který se měl v budoucnu stát jejím výkonným ředitelem. Je obviněn z uplácení a korupce. Dále Samsung vypadl z žebříčku nejvíce obdivovaných firem, který každoročně sestavuje renomovaný magazín Fortune. Stejně tak se Samsung výrazně propadl i v dalším žebříčku, který hodnotil společnosti podle toho, jak moc jsou vidět. A seznam by mohl pokračovat.

Oproti tomu Appu se daří. Hodnota jeho akcií je na historickém maximu, prodejům se daří. Apple se dokonce stal nejprodávanějším výrobcem smartphonů a vytlačil tak z prvního místa právě Samsung, který na něm byl po mnoho let. A do toho se blíží nový iPhone 8, od kterého mají všichni vysoká očekávání.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *