Nejznámější YouTuber z oblasti technologií přešel na Final Cut Pro X

Nejpopulárnější YouTuber věnující se technologiím Marques Brownlee, známý jako MKBHD, člověk s více než 3 000 000 odběrateli, se rozhodnul ke střihu používat Final Cut Pro X od Applu.

Je to zpráva, o které stojí za to psát? Je. Brownlee do teď používal Adobe Premiere Pro, největšího konkurenta pro Apple v nelineárních střihových programech. Ještě důležitější je však důvod, proč přešel – práce ve Final Cut Pro X mu přijde rychlejší, videa se exportují rychleji, čímž pádem jich může svým divákům přinášet víc.

Apple se od roku 2011, kdy program oživil prakticky z říše mrtvých, poctivě stará. Neustále vycházejí updaty, které přináší víc a víc nových funkcí, naposledy například 3D text, XML import, podpora RED kamer a 4K.

Final Cut je mezi YouTubery poměrně oblíben, používán je i v Hollywoodu. Brownlee pro něj bude dalším významným propagátorem.

Nicméně dovolím si vsuvku, za mě osobně vítězí Adobe Premiere Pro. Aktivně pracuji s oběma programy a přijde mi, že Premiere Pro je oproti Final Cut mnohem přímočařejší a jednoduší. V Čechách obecně Final Cut moc nejede, používá se zde zejména Adobe Premiere Pro a AVID.

Samozřejmě vždy záleží na osobních preferencích, proto nejlepší způsob, jak si udělat názor je vyzkoušet všechny programy. Final Cut Pro X na své stránce nabízí 30 denní trial verzi, plná verze pak stojí 299 dolarů.

zdroj: idownloadblog

This article has 2 comments

  1. Peter Reply

    Nato ze je nejznamnejsi jsem o nem nikdy neslysel 😀 Znate ho nekdo?

  2. Patrik Reply

    Já ho sledují celkem dlouho vysoká kvalita.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *