Už je to tady: Samsung kopíruje technologii Applu 3D Touch!

Nadcházející vlajkový model Samsungu, Galaxy S7, bude podle nových zpráv podporovat technologii detekce síly stlačení displeje, se kterou jako první přišel Apple u svého iPhonu 6s. Vyhovuje vám 3D Touch?

Samsung Galaxy S7 má být představen až v březnu, nicméně už nyní informuje deník Wall Street Journal s odkazem na spolehlivý zdroj o tom, že Samsung do tohoto svého vlajkového smartphonu přidá podporu Force Touch – čili technologie, se kterou přišel jako první Apple a označuje u svého iPhonu jako 3D Touch.

Vypadá to tedy, že Apple opět určil směr vývoje – podobně jako s multi-touch ovládáním u první generace iPhonu. Force Touch totiž do svých smartphonů už začínají dávat i ostatní výrobci – např. rychle rostoucí čínský Huawei, který sice model Mate S s podporou této technologie vydal ještě před iPhonem 6s, nicméně když Huawei tento smartphone vyráběl, tak už bylo jasné, že Apple technologii 3D Touch u svého nového modelu použije.

Je třeba podotknout, že Android ve své API něco jako Force Touch podporuje již od své první verze. Nicméně ten funguje čistě softwarově – v podstatě se jedná o to, že se snímá šířka prstu dotýkající se displeje. Čím větší plochou se prst dotýká, tím větší silou je displej „stlačen“. Jak si jistě dovedete představit, toto řešení zdaleka neposkytuje přesné výsledky a navíc je nejdřív nutné zařízení kalibrovat.

Mimo podporu Force Touch má Samsung Galaxy S7 přinést hlavně hardwarové změny, vzhled má zůstat podobný modelu Galaxy S6. Konkrétně se jedná o podporu USB-C, lepší fotoaparát a další hardwarové vylepšení.

Zdroj: cultofandroid.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *