Samsung chce získat zpátky zakázku na výrobu čipů pro iPhony

Samsung přišel po kauze s čipy A9 o zakázku na výrobu procesorů pro iPhony, které nyní vyrábí pouze konkurenční TSMC. Korejská společnost nyní o tuto zakázku opět bojuje.

Čipy A9 pro iPhone 6s vyráběly dva výrobci, Samsung a TSMC. Chvíli poté, co byl zahájen prodej tohoto iPhonu, se podle testů ukázalo, že čipy od Samsungu mají větší spotřebu energie. Možná i to bude důvodem, proč čipy A10 Fusion pro iPhone 7 už vyrábí pouze TSMC. A to se nelíbí Samsungu, pro který je samozřejmě tato zakázka velmi důležitá, obzvlášť nyní, kdy korejský gigant není zrovna ve formě.

Podle korejského webu ET News se ale Samsung nevzdává a pokouší se o znovuzískání této zakázky, společnost by chtěla vyrábět čipy pro iPhone už příští rok.

To ale nebude tak jednoduché. Kromě zmíněné kauzy s čipy A9 tu máme ještě kauzu s vybuchujícími Galaxy Note 7, která také reputaci nepomohla. Také je potřeba zmínit technologický náskok TSMC, který již plánuje továrny na výrobu čipů s 5mn a dokonce 3nm technologií, kdežto Samsung teprve pracuje na 10nm a 7nm technologii.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *