Aple TV ovládá pětinu trhu s digitálními mediálními přijímači

Ve třetím čtvrtletí tohoto roku měla Apple TV podíl na trhu s digitálními mediálními přijímači celých 20 %. To vyplývá z nedávné statistiky společnosti Strategy Analytics.

Současné čísla budou pravděpodobně ještě vyšší, protože nová Apple TV 4. generace přišla do prodeje až v říjnu a měla tedy na celkové prodeje Apple TV pouze malý vliv. A podle zpráv Applu se jejich nová TV prodává dobře.

Nicméně i tak je Apple TV dvojkou na tomto trhu. Největší podíl si totiž ukrojil Google Chromecase se 45 %. Za Apple TV je Fire TV od Amazonu, která získala ve zmíněném čtvrtletí podíl 16 %, a Roku, který získal stejný podíl procentuální jako Fire TV.

Celkem bylo ve třetím čtvrtletí tohoto roku prodáno 53 milionů kusů digitálních mediálních přijímačů, chytrých televizí, Blu-ray přehrávačů a herních konzolí dohromady. Za celý rok to má být přibližně 221 milionů prodaných kusů těchto zařízení, což představuje růst oproti minulému roku o 17 %.

Trhu chytrých televizí dominuje Samsung – každá čtvrtá chytrá televize je vyrobena právě touto společností. Popularitu nicméně získávají chytré televize s operačním systémem Android TV, které vyrábí Sony, Sharp a nově i Philips.

Co se týče herních konzolí, tam jasně vede Sony se svým PlayStationem 4. Těch se ve zkoumaném čtvrtletí prodalo dvojnásobek oproti Xboxu One od konkurenčního Microsoftu. Nicméně očekává se, že Xbox tento rozdíl sníží díky zajímavým prodejním balíčkům spojeným s touto herní konzolí.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *