Film ‚Steve Jobs‘ zklamal své tvůrce až sedmým místem za první víkend promítání

Koncem týdne se ukázalo, že výsledky promítání filmu Aarona Sorkina a Dannyho Boyla ‚Steve Jobs‘ jsou zklamáním. Odhaduje se, že film vydělal 7,3 milionu dolarů ze skoro 2500 kin, což je výrazně menší částka, než byla očekávána a díky tomu se film tento víkend umístil až na sedmém místě.

Tvůrci se chtěli zaměřit na mládež, ale nakonec vítají návštěvníky jakéhokoliv věku. ‚Steve Jobs‘ se bude promítat ve stále větším počtu kin. Před dvěma týdny tento film, který doposud celkem vydělal 30 milionu dolarů, zaznamenal nejvyšší umístění v průměru z letošního roku od data zveřejnění v  New Yorku a Los Angeles. Tu úspěšnou neděli obdržel celkem 10 milionu dolarů.

„Chystáme se zdvojnásobit naše úsilí k podpoře těchto trhů,“ řekl šéf domácí distribuce Universal, Nic Carpou. „V současných kinech to funguje skvěle, a my se chceme ujistit, že to tak bude pokračovat i nadále.“

Film obdržel celkem dobré hodnocení a pozitivní přijetí od kritiků, zejména od Michaela Fassbendera. Lidé, kteří byli více seznámeni s Jobsovou minulostí s tímto filmem nebyli až tak spokojení, v mnoha případech hlavně s tím, jak byl ve filmu Jobs zobrazen. Jeho osoba se prý významně odlišuje od skutečnosti.

Zdroj: http://www.macrumors.com/2015/10/25/steve-jobs-box-office-opening/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *