O čem mluvil Tim Cook v Late Show

Jak se očekávalo, CEO Applu Tim Cook byl minulý večer hostem v talkshow Late Show. Následovalo to poté, co se nečekaně objevil v New Yorském Apple Storu. Během svého 10 minutového vystoupení mluvil s moderátorem Stephenem Colbertem o mnoha tématech, včetně nového iPhone 6s, Steva Jobse, jeho osobním životě a charitativních aktivitách Apple.

Nejdříve rozebrali oznámení nového iPhone 6s. Colbert držel zlatorůžovou verzi zařízení a vtipkoval, že ho Applu už nevrátí. Pak se Cooka zeptal na dvě očekávané funkce nového iPhonu, 3D Touch a Live Photos a působil ohromeně.

Poté Colbert zmínil, že minulý týden dělal rozhovor s CEO Uberu Travisem Kalanickem a ten údajně řekl, že Apple pracuje na autě, které řídí samo. Cook se k tomu nevyjádřil přímo, jen to okomentoval slovy „Zkoumáme spoustu věci, ale jen do některých se nakonec rozhodneme investovat energii“.

Dalším tématem byl Steve Jobs. Cook ho velmi vychvaloval a tvrdil, že mu chybí každý den. Na účet filmů, které v posledních letech o jeho životě vznikly, se vyjádřil, že jsou jen čistě oportunistické.

„Neviděl jsem je, ale Steva jsem znal a byl to neuvěřitelný člověk. Byl to někdo, pro koho jste chtěli udělat maximum. Vymyslel věci, které nikdo jiný ne. Měl neuvěřitelnou schopnost vidět za roh a předpovídat budoucnost. Byla radost s ním pracovat, a proto mi stále moc chybí. Filmy o něm se jen snaží být oportunistické a to mi dost vadí.“

Po Stevu Jobsovi se Colbert zeptal Cooka na to, jak je Apple, od té doby co je jeho CEO, více charitativní. A také na Cookovo rozhodnutí veřejně oznámit svojí homosexualitu. To Cook vysvětlil tak, že chtěl podpořit všechny mladé lidi, aby se nestyděli za svojí orientaci.

„Přestože si svého soukromí velmi cením, došlo mi, že tímto odhalením můžu pomoci mnoha lidem. Cítil jsem odpovědnost to udělat.“

Dále zmínil, že hlavním cílem Applu je zanechat svět lepším, než byl. Proto se firma tvrdě zaměřuje na práva zaměstnanců, svojí environmentální politiku a na své dodavatele.

Colbert rozhovor ukončil vtipem, jak se ptal Siri, na co se má Cooka zeptat. Zeptal se jí i živě přímo v show a ta odpověděla: „Udělej mi prosbu, zeptej se ho, kdy mi zvýší výplatu“. Zkusit si to můžete i vy, na tuto otázku má Siri spoustu odpovědí.

Siri

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *