Tim Cook se setká s čínským prezidentem Xi Jinpingem

CEO Applu Tim Cook bude mezi několika firemními šéfy, kteří se ve středu setkají s čínským prezidentem Xi Jinpingem během jeho návštěvy Spojených státu. Budou mluvit o čínské ekonomice a kybernetické bezpečnosti.

Setkání se uskuteční v Seattlu v Paulson Institute a zúčastní se ho několik dalších amerických korporací. Mezi nimi bude Jeff Bezos z Amazonu, Warren Buffet z Berkshire Hathaway, Bob Iger z Disney a Satya Nadella z Microsoftu. Připojí se k nim i čínští byznysmeni z Alibaba, Baidu a Tencent.

Očekává se, že prezident Xi bude mít proslov a poté se všichni zúčastní debaty na téma ekonomické spolupráce, problémů a reforem.

Čínská ekonomika měla poslední dobou světlé i tmavé chvíle. Země se také s USA nemůže dohodnout na podobě kybernetické bezpečnosti, zejména po té, co americký prezident Barack Obama zvednul možnost sankcí. Čínští hackeři jsou známi tím, že americké korporátní i vládní stránky napadají často. Někteří jsou podezříváni, že tak dělají pod záštitou čínské vlády. Prezident Xi to však dlouhodobě popírá.

Čína má z podobných útoků stejný strach a tak nutí cizokrajné společnosti dodržovat zákon, který požaduje, aby byl datový obsah „zabezpečený a kontrolovatelný“ což v praxi znamená, že firmy jsou nuceny, kdykoli kdy si vláda vyžádá, předat citlivá data.

Apple je v posledních letech na čínském trhu velmi závislí.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *