Jailbreak 11.3.1 za dveřmi, iOS 12 pokořen

Jailbreak zažívá obrovský boom!

Jak jsme vás informovali již dříve zde, blíží se Jailbreak iOS 11.3.1. Je již z 99% hotov a dle vývojářů se ho dočkáme příští týden. To, že Jailbreak bude na tuto verzi iOS, bylo potvrzeno ještě v době, kdy Apple podepisoval iOS 11.3.1. a tak téměr celé jailbreaková komunita upgradovala na tuto verzi systému. Takže paradoxně je nyní na světě v současné době nejméně zařízení s Jailbreakem, protože všichni čekají s napětím na blížící se jailbreakový nástroj Electra, který bude podporovat Jailbreak na zařízeních i iOS 11.2 – 11.3.1. Vývojář CoolStar, který stojí za publikací Jailbreaku pro širokou veřejnost, uvedl, že chce vydat stabilní verzi, včetně bypassu jailbreak detection, takže vše ladí do posledního detailu, aby byl Jailbreak bezchybný.

Je zjevné, že Jailbreak a jeho komunita zažívá obrovský boom, protože Jailbreak se daří udělat téměř online. Apple při honění se za stále novými verzemi iOS nestíhá systém odladit a zde je výsledek. O iOS 12 opět tvrdí, jak bude bezproblémový, ale jak to celé dopadá, si můžete přečíst v dalším odstavci níže. A pak zde ještě máme některá české média, která hovoří o úpadku Jailbreaku, a to pouze proto, aby se zalíbila inzerentům a tvářila se „správně“ 🙂 Fakta ovšem nelze popřít, a naše tvrzení, že Jailbreak byl, je a bude, se opírá o realitu a ne o snahu překrucovat skutečnost, jak to dělají zmíněná média. Více jsme na toto téma psali zde.

Jailbreak iOS 12

Krátce: Ačkoliv iOS 12 ještě nebyl vydán, již byl také pokořen ve své beta verzi. Prozatím vývojář, který Jailbreak publikoval, neuvedl, zda Jailbreak uvolní pro veřejnost, jedno je jisté. Apple má v iOS opět bezpečnostní chybu a je tedy možné, že až bude vypuštěna ostrá verze iOS 12, Jailbreak bude následovat, a možná velmi brzy po svém uvedení.

Je Jailbreak legální? Proč se dělá Jailbreak?

Ano, Jailbreak je legální, rozhodoval o tom soud v různých zemích a se stejným výsledkem. Jailbreakem tedy neděláte nic špatného. Jediný, komu se to nelíbí, je Apple. Ale v zásadě, pokud si koupíte zařízení, jste jeho 100% majitelem a můžete si s ním dělat, co se vám zlíbí. Jedním z velkých omylů lidí, kteří Jailbreak odsuzují je, že se dělá kvůli nelegálnímu stahování her. To ale není pravda, na instalaci stažených her nepotřebujete Jailbreak, stačí vám v počítači nainstalovaný Cydia Impactor. Takže proč dělají lidé Jailbreak? Protože mohou, a využívají to k instalaci různých úprav systému. Apple přes svou snahu nemůže vyhovět všem a v tu chvíli nastupují vydavatelé úprav (tweaků), kteří upravují systém.

Zdroje:

Beebom

iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *