iPhone 8 bude mít místo Home button oblast pro ovládání různých funkcí

Je již téměř jisté, že minimálně jeden z iPhonů představených na podzim bude mít displej přes celou přední stranu a s tím spojené odebrané domovské tlačítko Home button. Na jeho místě se bude nacházet speciální oblast určená pro ovládání různých funkcí.

To tvrdí známý analytik ze společnosti KGI. Je možné, že v této oblasti bude i Touch ID, které je v současnosti umístěné v Home button. Apple si již nechal patentovat technologie, jak čtečku otisků prstů zabudovat přímo do displeje. Druhou možností je kompletní odebrání Touch ID a jeho nahrazení čtečkou oční duhovky, o které se také v souvislosti s iPhonem 8 již mluvilo.

Analytik také jako první zmínil konkrétní rozměry displeje u nadcházejícího iPhonnu. Jak již bylo zmíáněno, ten bude roztažený přes celou přední stranu zařízení, díky čemuž se displej zvětší i při zachování stejných rozměrů vlastního iPhonu. Současný 4,7palcový model by mohl obsahovat displej o velikosti až 5,8 palce – nicméně použitelná část displeje by bylo přibližně 5,15 palce, zbytek by zabrala zmíněná funkční oblast. Podle analytika by měl nový iPhone disponovat také mnohem větší baterií.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *