U nadcházejících modelů iPhone přichystané pro rok 2022 se předpokládá, že budou mít displej s otvory

Nová zpráva tvrdí, že dva modely iPhone 14 Pro, které budou vydány v roce 2022 – iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max – budou mít displej s „děrovaným“ designem.

Předpokládá se, že tato změna ovlivní pouze zařízení se s označením Pro – 6,1palcový ‌iPhone 14‌ Pro a 6,7palcový ‌iPhone 14‌ Pro Max – u jejich protějšků, kteří nenesou titul Pro, se všeobecně očekává, že budou stále mít výřez displeje, uvedl korejský magazín The Elec.

Telefony se systémem Android samozřejmě již léta nabízejí displeje s otvory jako alternativu k funkci Face ID společnosti Apple. Ctěný analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo jako první zmínil možnost děrovaného displeje iPhonu již v březnu 2021.

Systém TrueDepth společnosti Apple, který se nachází na iPhonech s Face ID, obsahuje spoustu senzorů, které se musejí vejít do relativně malého výřezu v horní části displeje: bodový projektor, záplavový iluminátor, infračervenou kameru a infračervený přijímač. Kromě toho TrueDepth integruje reproduktor, senzor přiblížení a selfie kameru FaceTime.

Jak se tedy společnosti podaří všechny tyto části vtěsnat do maličkého kruhového výřezu na displeji? Zdá se to nemožné, pokud Apple nenašel způsob, jak výrazně zmenšit komponenty.

Podle další tvrzení by si modely iPhone 14 Pro mohly zachovat výřez navzdory použití designu s otvory, protože hardware Face ID by se přemístil pod displej. Pokud je to pravda, pak je bezpečné spekulovat, že iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max mohou mít v horní části displeje pouze FaceTime fotoaparát.

Všeobecně se očekává, že Apple vydá v roce 2022 čtyři nové modely iPhone, včetně dvou bez titulů Pro s obrazovkami o úhlopříčce 6,1 a 6,7 palce. Společnost se rozhodla iPhone mini neobnovit, takže neočekávejte, že v roce 2022 vydá 5,4palcový iPhone‌ 14 mini.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *