Společnost Qualcomm považuje žalobu Applu za neoprávněnou

Tento týden společnost Apple žalovala dodavatele čipů Qualcomm za příliš vysoké poplatky za licence a domáhá se 1 miliardy amerických dolarů. Společnost Qualcomm považuje stížnost za neoprávněnou.

Společnost Apple zažalovala Qualcomm kvůli licenčním patentovým poplatkům. Podle nich se firma dožaduje, aby jim firma Apple vyplatila jedno procento z prodejní ceny iPhonu za licenční poplatky.  Dále Qualcomm čelí obvinění z nesoutěžního chování. Případem se začala zabývat Federální obchodní komise.

„Qualcomm po nás již dlouhé roky žádá poplatky za licence a čím víc Apple inovuje a přináší nové technologie, tím víc peněz od nás Qualcomm žádá a to bez jakéhokoliv důvodu. Aby Qualcomm ochránil svůj byznys, odmítá vyplatit 1 miliardu dolarů a to jen jako protest za to, že jsme je postavili před soudní jednání. Ani po letech jsme nebyli schopní dojít ke kompromisu a proto jsme se obrátili na soud.“ prohlašuje Apple.

„Ještě stále probíhá přezkoumávání stížnosti, ale je jasné, že celá záležitost je neoprávněná. Společnost Apple záměrně překroutila naše dohody.“ tvrdí zástupce společnosti Qualcomm. Ten dále naznačuje, že Apple podobné jednání nepoužívá poprvé.

Právní postup v tomto případě se pravděpodobně bude táhnout celé roky, pokud Apple a Qualcomm nenajdou společné řešení mimosoudně.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *