Applu hrozí žaloba kvůli funkci Asistent Wi-Fi

Asistent Wi-Fi je funkce, která díky mobilní síti vynahrazuje výpadky Wi-Fi signálu. To spotřebovává mobilní data, na což nejsou uživatelé podle žalobců dostatečně upozorněni.

Ačkoli o funkci Asistent Wi-Fi vyšlo hodně článků a později její funkčnost podrobně vysvětlil i sám Apple, pro některé uživatele už to bylo příliš pozdě. Protože funkce spotřebovává mobilní data, spoustu uživatelů překročilo své měsíční limity objemu stažených dat a museli toto překročení doplácet. Na to svojí žalobou reagují William Scott Phillips a Suzanne Schmidt Phillips, podle kterých dosud kvůli nízké informovanosti přišli zákazníci o více než 5 milionů dolarů.

Mpsr9m4

Hlavním problémem je, že Asistent Wi-Fi je defaultně zapnutý a uživatel není dostatečně upozorněn na to, že může spotřebovat hodně mobilních dat. Podle žalobců používá běžný uživatel své zařízení pro streamování videa a hudby a nemá představu o tom, kolik dat může takto spotřebovat. To byl i jejich případ, ačkoli přesnou velikost jejich poplatku nezmínili.

Funkci Asistent Wi-Fi můžete vypnout v nastavení pod záložkou Mobilní data.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

  1. anonym Reply

    když jsou lidi blby…. ale asi by to mělo byt implicitne vypnuty

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *