Podle Donalda Trumpa je Apple otevřený myšlence výroby iPhonů v USA

Nadcházející prezident USA Donald Trump ve své volební kampani často zmiňoval Apple a to, že by společnost měla přesunout výrobu svých zařízení do USA. Nyní řekl, že Tim Cook je této myšlence otevřený a plánuje v tomto ohledu něco velkého.

To Trump krátce sdělil během interview pro Axios. Podle něj je Tim Cook myšlence výroby iPhonů v USA otevře více než kdy předtím a opravdu něco takového plánuje. Trump se s Timem Cookem setkal minulý měsíc společně s ostatními technologickými leadery. Nicméně Cook o této schůzce příliš nemluvil, pouze napsal memo zaměstnancům, ve kterém jim sdělil, že je důležité komunikovat s vládami po celém světě, ať už se jedná o USA, EU nebo Čínu.

Např. Foxconn, který je hlavním výrobcem iPhonů, by o přesunu do USA podle některých informací opravdu uvažoval, podle webu Nikkei dokonce tato společnost plánuje v USA výstavbu továrny na LCD displeje v hodnotě 8 miliard dolarů. Nicméně dodavatelé komponent pro iPhone o přesunu z Asie neuvažují, což by vytvářelo logistické problémy, které by se promítly do ceny zařízení.

Také je dobré připomenout tweet, ve kterém Donald Trump během své kampaně vyzval k bojkotu produktů Applu. Tento tweet byl napsán na iPhonu.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *