Další návod na stažení Pokémon Go v ČR

I když nová hra Pokémon Go u nás zatím oficiálně dostupná není, existuje již několik způsobů, jak ji na iOS nainstalovat. Tohle je jeden z nich.

K následujícímu postupu budete potřebovat pouze emailovou adresu, která dosud nebyla použita pro registraci Apple ID. Podle našich dosavadních zkušeností se jedná o stabilnější možnost stažení, než o jaké jsme vás informovali v našem prvním návodu, což je výhodou.

Metoda spočívá v přepnutí zařízení do již podporovaného regionu. K tomu je potřeba provést následující kroky:

  1. Odhlaste se z App Storu: to naleznete v Nastavení – iTunes a App Store – Apple ID – Odhlásit se
  2. Změňte region: Nastavení – Obecné – Jazyk a oblast – Region. Zde nastavte libovolný podporovaný region, v současnosti tedy USA, Austrálii nebo Nový Zéland. Já použil Austrálii.
  3. Nyní otevřete App Store a cenovky by měly být ve měně zvolené země. V App Storu se pokuste vyhledat Pokémon Go, ale pravděpodobně ho nenaleznete. Najděte tedy libovolnou BEZPLATNOU aplikaci a pokuste se ji stáhnout. Vyskočí vám možnost vytvoření nového Apple ID a tu zvolte.
  4. Nyní vytvořte nové Apple ID. Zvolte možnost bez přidání platební karty a použijte pravou emailovou adresu, takovou, která ještě nebyla s žádným Apple ID spojena – později bude potřeba k ověření registrace. Samozřejmě si můžete založit úplně nový email u libovolného poskytovatele. Ostatní informace si můžete vymyslet.
  5. Přihlašte se s novým Apple ID, které již bude registrované v daném regionu. Nyní už můžete vyhledat a stáhnout aplikaci Pokémon Go.
  6. Po stažení aplikace se můžete opět přihlásit na své původní Apple ID a změnit region na český – aplikace zůstane nainstalovaná.

Přímo ve hře se přihlašujete pomocí Google účtu nebo speciálního účtu přímo pro tuto hru, takže až hra vyjde i u nás, můžete si ji normálně stáhnout a o svůj postup nepřijdete. Pokud hru budete pouštět uvnitř budovy, je možné, že nebude nalezen GPS signál – funkčnost hry testujte tedy venku.

Pokémon Go je velmi originální hra, ve které se pohybujete v reálném světě a aplikace pomocí  signálu z GPS vykresluje vaši polohu i v herním univerzu. V ulicích tak můžete hledat vlastní Pokémony, chytat je a zápasit o základny, tzv. gymy.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *