Nadšenec vytvořil portrét Steva Jobse z technologického opadu

Nadšenec Jason Mercier vytvořil za použití několika kil starého technologického odpadu a spousty lepidla portrét Steva Jobse inspirovaný slavnou fotografií od Alberta Watsona.

„Moc jsem toho o něm nevěděl,“ řekl Mercier o Jobsovi. „Podíval jsem se na několik filmů o něm a teprve potom zjistil, jak je to zajímavý člověk.“

Od chvíle, kdy Steve Jobs umřel, po celém světě vznikla celá řada zajímavých uměleckých děl, která je jeho postavou inspirovaná.  Stal se předmětem tetování, bronzových soch, filmů nominovaných na Oscara, opery a dokonce obrazu z bublinkové folie.

Mercier získal materiál pro svoje dílo od svého širokého okolí. Kamarádi mu věnovali staré klávesnice, smartphony a jiný technologický odpad. Ten rozebral na nejrůznější malé částice.

„Měl jsem obraz, který jsem chtěl vytvořit. Proto jsem k tomu přistupoval jako k puzzlím,“ uvedl Mercier. „Roztřídil jsem ho podle velikosti, barvy, a pak zkoumal, co bude vypadat pěkně a co ne.“

Není to první dílo, které tímto stylem vytvořil. Za posledních 15 let se stal autorem řady děl „z odpadu“. Steve Jobs je však podle něj jediným technologickým titánem, kterého kdy vytvoří.

Pokud byste dílo chtěli vidět, najdete jej v Mercierově galerii v San Francisku.

JobsArt_Mercier_web001-780x893

JobsArt_Mercier_web004-780x1098

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *