Největší Apple muzeum na světě se nachází v Itálii

Rok co rok je Apple vyzýván, aby založil své vlastní muzeum. Historii na to bohatou dost. Odpověď firmy: Ne. Šéfové Applu tvrdí, že je zajímá více budoucnost než minulost. Tak se povinnosti založit muzeum chytli fanoušci.

Největší sbírka Apple přístrojů se tak nenachází v Cupertinu, a dokonce ani v Americe. Fanoušci musí vycestovat do Savony v Itálii.

Muzeum se jmenuje „All About Apple Muzeum“ a vlastní více než 9000 kusů Apple produktů – od Apple I po Apple TV.

Příběh muzea započal v roce 2002, kdy IT konzultant Alessio Ferraro šel na oslavu svého kamaráda, aby mu popřál vše nejlepší do života. Kamarád ho zavedl do opuštěného skladu s počítači a řekl mu, ať si vezme co chce. Ferraro tehdy odešel s klíčky od skladu a spoustou věcí, které se staly počátkem sbírky. Některé pocházejí až z roku 1976.

„V tom skladě bylo hrozně moc zajímavých věcí, jako třeba Lisa,“ uvedl Alberto Crosio, konzultant, který do muzea přispěl několik svých předmětů a nyní zde pracuje. „Já přidal počítač NeXT.“

Muzeum se otevřelo v roce 2005. Od té chvíle se několikrát stěhovalo. Nyní se nachází kousek od univerzitní oblasti Savony v obrovském prostoru, kde se může sbírka nadále rozšiřovat.

Třešničkou na dortu je, že každý vystavený kus stále funguje. Stejně, jako v době svého vzniku.

Najdete zde 1000 počítačů, 244 monitorů a 13 000 příslušenství jako jsou myši a klávesnice. Jsou tu také brožury nebo software.

Muzem All About Apple je jistě zážitek, nicméně pokud nechce cestovat až do Itálie, stačí zajet do Prahy. I zde se nachází oceňované Apple muzeum, které otevřelo před několika měsíci.

AAA_museum_web001-780x520  AAA_museum_web003-780x585 AAA_museum_web004-780x1040

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *