Galaxy Note 6 možná bude obsahovat scanner oční duhovky

Obvykle není těžké předpovědět, co bude Galaxy Note obsahovat. Většinou se jedná o větší a lehce výkonnější verzi Galaxy S, která je představena několik měsíců před tím. Tentokrát však má obsahovat něco zcela nového.

Podle nejnovější zprávy by mohl obsahovat scanner oční duhovky. To tu ještě nebylo.

Většina výrobců smartphonů se do teď zaměřovala na scanner otisků prstů. Děje se tak od té doby, co ho zpopularizoval Apple s Touch ID. Nicméně jsou i výrobci, kteří se snaží nalézat jiné cesty. Se scannerem oční duhovky by se stačilo na zařízení jen podívat a ihned by se odemklo. Jeden z prvních smartphonů, který se rozhodl jít touto cestou, byl Microsoft Lumia 950.

GalaxyClub.nl našel důkaz, že Samsung podobnou funkci momentálně testuje v Indii. Jihokorejská firma má v této zemi celou výzkumnou laboratoř, takže to není až tak překvapivé. Nicméně zda se funkce objeví v Note, nebo v jiném zařízení, se neví.

Jiná zpráva z SamMobile zas uvádí, že Galaxy Note 6 bude voděodolný s IP68 certifikací. Dále má obsahovat 5.8palcový displej a až 6GB RAM. Samsung ho nejspíš oznámí v srpnu.

zdroj: cultofandroid

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *