Muž, který ukradnul z iCloudu nahé fotografie celebrit, se přiznal

Pamatujete na aféru z roku 2014, kdy se na internetu objevily stovky nahých fotek celebrit, které pocházely z iCloudu? Muž, jenž za činem stál, byl včera odsouzen. Podle webu amerického ministerstva spravedlnosti byl obviněn ze zločinu hackování více než 100 Gmail a iCloud účtů.

Hacker, třiceti šesti letý Rayn Collins, se k činu přiznal. Předpokládá se, že si odsedí osmnáct měsíců ve vězení, ale trest se může zvýšit až na pět let.

Vedle výše trestu je však v dokumentu ministerstva spravedlnosti zajímavé, jak se Collins k účtům dostal. Údajně použil metodu phishing, kdy si „zahrál“ na Apple a Google a celebrity požádal o jejich přihlašovací údaje. Díky tomu pak získal jejich nahé fotografie, videa a dokonce telefonní čísla. V případě Applu si z iCloudu stáhnul celou backup složku člověka.

Nicméně zatímco je jasné, že právě Collins získal přístup k minimálně 50 iCloud účtům a 72 Gmail účtům, stále není možné mu dokázat, že on byl ten člověk, který fotografie sdílel na internetu. Pokud se takový důkaz objeví, mohl by mu výrazně prodloužit jeho trest.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *