V iTunes Match bude brzy možnost mít celých 100 tisíc skladeb

iTunes Match je zajímavá služba Applu, která vám umožní nahrát si celou vaši hudební knihovnu do cloudu a mít k ní kdekoliv přístup. Brzy bude maximální počet skladeb uložených v této službě navýšen dokonce na 100 tisíc, což pokryje potřeby drtivé většiny uživatelů. Jak  se vlastně iTunes Match liší od Apple Music? Čtěte dále.

Asi první otázka, která čtenáře neznalého této služby napadne – jaký je rozdíl mezi iTunes Match a Apple Music? Tyto služby se vlastně částečně překrývají. Apple Music je služba s měsíčným předplatným 6 €, která vám umožní streamovat hudbu do vašich zařízení nebo si ji do něj stáhnout a poslouchat ji i bez připojení k internetu. Stejně tak vám Apple Music umožní přehrát hudbu, kterou jste si koupili přímo na iTunes nebo stáhli z jiného zdroje. Všechny tyto skladby se ukládají do cloudu – přesněji iCloud Music Library – a poté je možné je streamovat nebo uložit v ostatních synchronizovaných zařízeních. Důležité je, že tyto písničky nezabírají místo v klasickém iCloudu.

iTunes Match je taková osekanější verze Apple Music. Je levnější – roční předplatné stojí 25 € – a poskytne vám výše zmíněné úložiště iCloud Music Library. To je ale všechno – hudbu už si musíte opatřit jinde, až už koupit v iTunes nebo stáhnout odjinud. Nicméně ještě jeden podstatný rozdíl mezi těmito službami existuje – hudba stažená z Apple Music je šifrována DRM technologií a po zrušení předplatného o ni přijdete. V iTunes Match se DRM nepoužívá a stažené skladby vám ve vašich zařízeních zůstanou – přijdete akorát o přístup do hudebního cloudu.

Do konce roku půjde do iTunes Match všem uživatelům nahrát až 100 tisíc písniček – současný limit je 25 tisíc. Toto navýšení slíbil viceprezident Applu Eddy Cue již před několika měsíci a nyní se ho konečně dočkáme – některým uživatelům už byl limit dokonce navýšen a další přibývají každým dnem.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. Biscuit Reply

    o téhle služby jsem vůbec nevěděla a docela o ní teď uvažuju, i když Apple Music nepoužívám

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *