Díky smartphonům s duálními fotoaparáty vzniknou skvělé aplikace

Použití duálních fotoaparátů nebo duálních objektivů ve smartphonech bude v následujících letech výrazně růst. „Domníváme se, že otázka duálních fotoaparátů je více kdy, než zda,“ napsala analytička Morgan Stanley Jasmine Lu v nejnovější zprávě.

Lu si myslí, že duální fotoaparáty se rychle chytnou. To hlavně díky jejich schopnosti tvořit fotografie ve vysoké kvalitě a 3D mapování/hloubkové analýze. Tyto schopnosti zapříčiní vznik skvělých aplikací jak od samotných výrobců, tak od vývojářů třetích stran.

Apple údajně plánuje duální fotoaparát v Phone 7 Plus (či iPhone 7 Pro) s technologií od společnosti LinX, kterou koupil minulý rok. LinX pracoval na způsobu jak ve fotoaparátech smartphonů snížit šum, zvýšit citlivost na světlo, zlepšit ostření a hloubku ostrosti. 

Fotoaparáty LinX byly také schopné vytvářet detailní hloubkové mapy k tvorbě 3D modelů. Díky této schopnosti byste si na iPhonu mohli vytvořit 3D model například vašeho obývacího pokoje. Také by se to dala využít pro hry s augmentovanou realitou, které kombinují virtuální a reálné prostřední.

Nicméně první duální fotoaparáty se zaměří více na fotografování než na takovéto vychytávky.

Vedle iPhonu 7 má tento nový typ fotoaparátu obsahovat ještě nadcházející Huawei P9.

huaweip9

zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *