Foxconn koupil Sharp za 6.2 miliardy dolarů

Taiwanská společnost Hon Hai Precision Industry, více známá jako Foxconn, právě koupila výrobce obrazovek Sharp za 6.2 miliardy dolarů. Foxconn je jedním z hlavních výrobců Applu.

Původně se myslelo, že Foxconn uvažuje nad koupí Sharpu společně s Applem. To by znamenalo, že Foxconn by se stal majoritním vlastníkem a Apple by se účastnil jako investor. Zda byl v právě uzavřené dohodě nějak zapojen i Apple, není jisté.

Každopádně Foxconn se tak dostal do pozice, kdy může začít vyrábět samotné komponenty pro iPhony, čímž by překonal svojí momentální pozici, kdy je jen sestavuje.

Továrna Sharpu Kameyama Plant No. 1 v Japonsku je celá zaměřená jen na produkci displejů pro iPhony. Apple do její přeměny z továrny na HDTV panely na tyto LCD displeje investoval v minulosti 987 milionů dolarů.

Nicméně i kdyby Apple v nákupu Sharpu zapojen nebyl, je to pro něj dobrá zpráva. Displeje pro iPhony momentálně vyrábí Sharp, Samsung a LG, při čemž Foxconn celé zařízení sestavuje. Společnost se teď nemusí bát, že by jeden z těchto dodavatelů neplnil své podmínky.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *