Foxconnu se díky Applu zvedl zisk o 11%

Hlavní dodavatel Applu, Foxconn, dnes oznámil lepší finanční výsledky za třetí kvartál, než se očekávalo. Je to částečně díky velkému úspěchu iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus, jejichž prodej pořád roste i přes utlumení trhu se smartphony.

Zisk Foxconnu vyšplhal o 11% na 37.9 miliard tchajwanských dolarů. Předchozí rok to bylo 34.09 miliard tchajwanských dolarů.  Podle Wall Street Journal byly všechny odhady investorů překonány.

Společnost je hlavním dodavatelem Applu, má na starost výrobu většiny iPhonů. Jejich úspěch je výjimkou v oboru, rivalové jako LG Electronics, HTC a dokonce i Xiaomi hlásili ve stejném kvartálu ztráty.

Apple prodal během prvních dnů  v září 13 milionu kusů iPhonu 6s a iPhone 6s Plus. Je to o 3 miliony víc, než kolik prodal minulý rok iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus. Za letošní růst nicméně můžou prodeje v Číně, které letos byly zahájeny ve stejný den, jako v Americe.

Foxconn doufá, že svojí spolupráci s Applem dále rozšíří. Údajně společně plánují nákup LCD divize společnosti Sharp. Jejich Kameyama plant No.1 v Japonsku je totiž čistě zaměřena na produkci displejů pro iPhony.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *