Samsung představil Galaxy S7/Edge

Samsung včera na konferenci v Barceloně představil novou generaci svých vlajkových Galaxy smartphonů, Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Podívejte se, jaké novinky obsahují.

Je toho poměrně hodně, takže bez zbytečných řečí pojďme k výčtu – noví představitelé Samsungu jsou dostupní ve dvou velikostech. Galaxy S7 má 5.1 palcový quad HD 2,560 x 1,440 displej s rozlišením 575 PPI, což je stejné jako u jeho předchůdce. Varianta Edge má displej větší, 5.5 palcový s rozlišením 534 PPI. Oba dva displeje jsou AMOLED.

Zařízení jsou odolné prachu a vodotěsné. Obsahují hybridní slot na microSD kartu, který může být v některých zemích využit pro druhu SIM kartu.

Kapacita baterie je zvětšena, v Galaxy S7 obsahuje 3000 mAh a v Edge obrovských 3 600 mAh. Nicméně stále není vyměnitelná uživateli. Zařízení podporují bezdrátové nabíjení. Zprávy o USB-C konektoru nebyly potvrzeny, oba dva spoléhají na starý dobrý microUSB.

Design zařízení je téměř totožný s předchozí generací.

Oba dva modely obsahují čtyř jádrový procesor Snapdragon 2.2GHz 820 s 4GB RAM. Co se týče systému, chlubí se Android 6.0 Marshmallow.

Jednou z hlavních softwarových novinek je „stále zapnutý displej“, který permanentně ukazuje hodiny a notifikace, kalendář nebo obrázek, při čemž pro provoz spotřebuje každou hodinu jen 0.5% procenta baterie. Strčíte-li si mobil do kapsy, displej se vypne.

A fotoaparát? Ten má o něco lepší světelnost – f/1.7. Video natáčí ve 4K a obsahuje optickou obrazovou stabilizaci. Společnost navíc zahrnula technologii BRITECELL, což je něco podobného jako Fucus Pixel Applu, což znamená, že ostření má být až třikrát rychlejší.

Galaxy S7 bude dostupný v černé a zlaté variantě. Galaxy S7 Edge v černé, zlaté a stříbrné. Úložnou paměť mají buď 32GB nebo 64GB. Do prodeje půjdou 11. března. A cena? Základní varianta Galaxy S7 19 799 / 699 euro, Edge 22 599 / 799 euro.

zdroj: idownloadblog

This article has 1 comments

  1. Renci Reply

    Príjemne ma prekvapila objektivita tohto článku. Nebolo to len osočenie firmi jak tomu býva mnohokrát alebo sranda na adresu oponenta. 🙂 pekné predstavenie a pekné mobily tiež, každopádne ostávam naďalej verný svojmu iphone 5s 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *