Francie se letos dočká Apple Pay. Čína již tento týden

Nová zpráva francouzské stránky iGen indikuje, že Francie dostane službu Apple Pay již v první polovině tohoto roku. Ačkoli Apple nedávno oznámil spolupráci s čínskými bankami, o jiných zemích než o USA a UK ve vztahu k Apple Pay zatím nemluvil.

Jiné zprávy zas mluví o Číně. Ta se prý dočká Apple Pay již tento týden ve čtvrtek.

Potvrzuje to i vyjádření banky China Guangfa, jež píše, že Apple Pay bude spuštěno 18. února v 17:00 a že ji budou moc využít majitelé zařízení s iOS 9.2 a watchOS 2.1.

Rozšíření služby do Francie by mohlo být oznámeno na letošní konferenci WWDC v červnu. Pokud ovšem ještě probíhají debaty, není jisté, kdy se Francouzi dočkají služby naostro.

Je vidět, že Apple Pay se snaží expandovat, co to jde. Nejvíce to nicméně blokují banky a samotní obchodníci. Například v Americe panovala doposud všeobecná skepse k bezkontaktním platbám. Evropané jsou však na podobné služby zvyklí více.

zdroj: 9to5mac

This article has 3 comments

  1. MP Reply

    No a pokud mám iPhone z EU a přiletím do USA, tak Apple Pay můžu využít?

  2. Lucas Reply

    a ČR az za 2-3 roky a to jsem jeste optimista .. je to skoda ale bohužel Apple se soustředí na významnější a ekonomicky vyspělejší země .. přesto si myslim ze zaspalo a tahle technologie uz mohla bejt dávno min v 60% zemi

  3. Estera Noémi Reply

    apple pay bude super až na to že iphone ktoré už sú ich mať nebudú myslím 4s alebo 4

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *