AppRecs: Vyhledávač, který vám pomůže najít ty nejlepší aplikace

Jedna z věcí, která na App Storu může být otravná, je když se snažíte najít dobrou aplikaci, ale kvůli řadě falešných recenzí vám vyhledávání najde nějakou vyloženě špatnou. S tímto problémem bojuje web AppRecs.

AppRecs byl vytvořen za účelem filtrování dobrých recenzí od špatných. Takto se k vám aplikace, které jsou na nic, vůbec nedostanou – vyhledávač zobrazí jen ty skutečně dobré. Používá k tomu speciální algoritmus, jenž dokáže odhalit falešné recenze. Má k tomu 7 úrovňový hodnotící systém.

Organic: Tyto recenze jsou nejupřímnější a píšou je sami uživatelé jednoduše proto, že na nich aplikace zanechala velký dojem.

Gently requested: Celkem upřímné recenze, obvykle aplikace jemně poprosí, jestli by ji uživatel napsal. Lidé však stále píší svůj názor.

Aggressively reguested: Tyto recenze už nejsou upřímné, aplikace uživatele uhání do té doby, než ji ohodnotí. Uživatel ji proto ohodnotí co nejrychleji, jen aby se neřeklo, protože chce, aby mu dala pokoj.

Filtered/cherry picked: Pokud uživatel ohodnotí aplikaci negativně, aplikace mu doporučí, aby recenzi nepsal. Pokud ji ohodnotí pozitivně, aby ji napsal. Aplikace tedy cenzuruje, co se o ní píše.

Network-sourced: Recenze od kamarádů, rodiny a spolupracovníků vývojářů. Jedná se o způsob falešné reklamy.

Reward-driven: Recenze, které jsou celé falešné. Obvykle aplikace sdělí uživateli, ať o ní napíše něco hezkého, že pak za to dostane nějakou odměnu v podobě bodů do hry apod.

Paid: Nejhorší kategorie recenzí jsou placené. To se stane, když vývojář platí lidi, aby mu napsali o jeho aplikaci něco hezkého.

Screen-Shot-2016-02-04-at-6.07.27-PM

Jak to tedy AppRecs rozpoznává? Nikde neuvádí jak přesně, přece jen se jedná o obchodní tajemství, ale mezi rozpoznávajícími atributy jsou:

  • Délka recenze
  • Hodnocení od uživatelů
  • Kontextuální obsah recenze
  • Počet recenzí od uživatele
  • Průměrné hodnocení od uživatele
  • Podobnost uživatele k jinému uživateli

Při vyhledávání si můžete určit, jak moc staré aplikace hledáte, zda bezplatnou či placenou, jak populární a kategorii aplikace – přesně jak na App Storu. Jen by se vám neměly zobrazovat ty vyloženě špatné. Určitě si to sami zkuste na apprecs.com, používání je zdarma. Osobně tomu fandím, jelikož vyhledávání v App Storu je mnohdy skutečně špatné.

apprecs_web

zdroj: idownloadblog

This article has 1 comments

  1. Martin Reply

    Super! Děkuji za info, to se hodí.
    Když sháníte nějakou dobrou aplikaci, tak je to opravdu těžké se proklikat pro tu, kterou chcete.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *