Apple tento rok ztratil největší hodnotu ze všech technologických korporací

Ne každé prvenství Applu z tohoto roku je pozitivní. Díky poklesu cen jejích akcií ztratila společnost největší hodnotu ze všech technologických firem.

I když Apple vykazuje v současnosti rekordní výsledky, akcionáři mají o budoucnost společnosti již delší dobu obavy. Důsledkem toho se hodnota jejích akcií již delší dobu pohybuje pod hranicí 100 dolarů. V minulém fiskálním čtvrtletí sice společnost vykázala rekordní zisk, nicméně i sám její výkonný ředitel Tim Cook řekl, že se situace začne zhoršovat.

I to mělo na hodnotu akcií Applu vliv a ty spadly i pod 95 dolarů. To byl pokles o 14 % a společnost tím ztratila neuvěřitelných 529 miliard dolarů, ve sledovaném období nejvíce z 492 hlavních technologických společností. Samozřejmě se jedná o absolutní vyjádření částky – hodnota Applu je astronomická a každý výkyv ceny jeho akcií se tedy promítne v extrémně vysokých částkách.

Nicméně v minulosti už jsme byli svědky mnoha negativních odhadů a analýz o Applu a mnohokrát se nepotvrdily. Hodnota akcií je přeci jen značně proměnná a během chvíle může být zase hodnota Applu zpátky. Společnost tento rok plánuje představení mnoha nových produktů – kromě vlajkového iPhonu 7 to bude 4palcový iPhone 5se, nová řada MacBooků, nový iPad Air i druhá generace Apple Watch. Nezbývá tedy než si počkat, jak celá situace dopadne.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. Martin Reply

    Zajímavé, jak to dokáže klesnout. Zanedlouho očekáváme nový iphone 5se a později tohoto roku také iphone 7. Apple má věrné zákazníky, tudíž příjmy budou stoprocentně opět velmi vysoké.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *